USPEŠNO ZAVRŠEN XVII POLIMARK DEČIJI SAJAM

Dragi naši prijatelji, posetioci i saradnici,

Najveća dečija manifestacija u regionu uspešno je završena u hali 3 Beogradskog sajma. XVII Polimark dečiji sajam posetilo je preko 30 hiljada ljudi, a svečanom otvaranju prisustvovali su: zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović; košarkaški trener, Božidar Maljković; zatim zamenik ministra u sport u Ministarstvu omladine i sporta, Uroš Zeković i Dane Korica iz Sportskog saveza Srbije.

Posetioci su tri dana uživali u raznovrsnom programu na bini i sportskom terenu, zatim velikom broju nagradnih igara i takmičenja, druženju sa animatorima i likovima iz crtanih filmova i još dosta toga.

Dok su se na bini neprestano smenjivati nastupi dečijih horova, pozorišne predstave, folklorna društva, baletske grupe i ostale grupe dečijeg stvaralaštva, na sportskom terenu, pored predstavljanja velikog broja školica sporta, vodila se "prava borba" među mališanima koji su učestvovali u nagradnim igrama i raznim takmičenjima na Dečijem sajmu.

Na štandovima izlagača roditelji su mogli da dobiju informacije o velikom broju brendova i novih proizvoda namenjenih kako deci tako i čitavoj porodici. Izlagači su za posetioce pripremili i specijalne sajamske popuste. Dok su roditelji uživali u razgledanju i kupovini poznatih dečijih brendova, mališani su se najviše radovali druženju sa svojim vršnjacima. Veliko interesovanje kod dece bile su nagradne igre i kreativne radionice, a tu je i ogromna igraonica od 150m2, zatim druženje sa klovnovima i njihovim omiljenim likovima iz crtanih filmova. Kao i svake godine, sa najmlađima su se družili pored Sportskog saveza Srbije i Žandermerija, Saobraćajna policija, kojima se mališani i te kako raduju.

U svakoj ulici na manifestaciji, u okviru štandova bile su smeštene razne vrste aktivacija za najmlađe, kreativne radionice, likovni kutak, dok veliki broj kulturnih i obrazovnih institucija, kao dečijih ustanova podržalo je najveću dečiju manifestaciju u regionu, a preko 40 medija propratilo je ovaj događaj.
Pored kompanija kao što su Becutan, Frikom, Polimark, sugrađanima su se predstavili i sportski savezi, udruženja građana i državne institucije poput Komunalne policije, Saveza za školski sport, Teniske organizacije Beograda...

Svoje proizvode kako za najmlađe tako i za celu porodicu predstavilo je 109 izlagača. Od svega po malo i sve na jednom mestu - tako se ukratko može opisati XVII POLIMARK dečiji sajam.

Prijatelji manifestacije sedamnaestog Polimark dečijeg sajma su Turistička organizacija Beograda i Lady fair, a da sve izgleda tako lepo i dobro organizovano zaslužni su sponzori manifestacije - Polimark, Frikom i Becutan.


ANKETA
Šta Vam se najviše sviđa na Dečijem sajmu?
radionice za najmlađe u okviru štandova izlagača 24.5%
program na bini 18.6%
aktivnosti na sportskom terenu 18.2%
štand Žandermerije 16.3%
vatrogasna brigada ispred hale 3 12.4%
igraonica 10.0%

Ukupno glasova: 429